• reading
 • Burn-out

  Oververmoeid. Rusteloos. Hoofdpijn. Piekeren. Als een berg opzien tegen de meest eenvoudige activiteiten. Negatieve gedachten over jezelf. Maar ook hartkloppingen, versnelde ademhaling, nek en schouderklachten. Slapeloosheid.

  De symptomen van een burn-out kunnen zeer uiteenlopend zijn en verschillen van persoon tot persoon. Maar de gevoelens van vermoeidheid en uitputting staan sterk op de voorgrond.

  Je hebt geen energie meer om te werken en je sociale contacten te kunnen onderhouden. Zo iemand is “opgebrand”. Te veel energie uitgegeven en er zijn te weinig energie-gevende factoren voor teruggekomen. De balans is zoek. Het treft steeds meer mensen en op steeds jongere leeftijd.

  SIGNALEN SERIEUS NEMEN

  Het is belangrijk om deze klachten en signalen serieus te gaan nemen en aan je herstel te gaan werken. Dat je de signalen van ongezonde stress tijdig leert herkennen. Dan is er kans dat je herstelperiode niet al te lang duurt.

  STAP VOOR STAP UIT JE BURN-OUT

  We gaan eerst werken aan het herstel van je lichaam. Burn-out raken is op de eerste plaats een fysiek proces. Er is een fysieke ontregeling van je zenuwstelsel en stresshormonen. Daarna werken we aan het verbeteren van je zelfmanagement. Dat wil zeggen: reflecteren op oorzaken, en met de verkregen inzichten effectief de regie terugpakken in je bestaan.

  We doorlopen die verschillende stappen waarbij ik diverse werkwijzen gebruik die passen bij wie je bent. Waardoor je zo snel mogelijk herstelt van een (beginnende) burn-out en weer volwaardig jouw leven kan leiden.

  Uurtarief € 80,– (particulier) – telefoon 06-41318044 of email bernards@home.nl

  In overleg met je werkgever kan betaling via je werkgever plaatsvinden.